My Blog

Hoe de juiste makelaar te kiezen – Tips en advies van een deskundige

Makelaar Bergen op zoom

De juiste Makelaar Bergen op zoom kan het verschil tussen een grote investering in onroerend goed en een slechte zijn. Als u op zoek bent om te kopen of een woning te verkopen, dan heb je waarschijnlijk gerealiseerd door nu dat het hebben van de juiste makelaar kan het verschil maken in het al dan niet uw deal gaat door. Immers, geen deal is perfect, en als er dingen misgaan, kan het vaak kostbaar en tijdrovend om weer op de rails te krijgen. Helaas, zoals met de meeste dingen in het leven, zijn er meer regels dan wetten als het gaat om makelaars in onroerend goed. Sommige staten hebben strenge wetten over wie kan oefenen als een makelaar, anderen hebben geen at all. Hetzelfde geldt voor het kopen of verkopen van onroerend goed door middel van agenten: sommige staten vereisen een agent om bepaalde examens passeren voordat ze in staat om te werken namens u, anderen hebben anders zeer ontspannen richtlijnen met betrekking tot wie kan vertegenwoordigen u op deze manier. In dit artikel nemen we u mee door een aantal van de belangrijkste overwegingen die u in gedachten moet houden als u denkt aan het gebruik van een bestaande makelaar in uw naam.

Find a real estate agent you can trust

De eerste en belangrijkste ding om te overwegen als het gaat om het vinden van een makelaar is vertrouwen. Vertrouwen is de basis van elke goede zakelijke relatie, het stelt u in staat om te kopen en te verkopen, de handel en verkoop van goederen en diensten, en in het algemeen de interactie met anderen in een zinvolle manier. U zult niet veel in de weg van het opbouwen van vertrouwen door te doen alles wat in je macht om ervoor te zorgen dat iedereen die je werkt met goed wordt betaald en heeft alle van de nodige nodige vaardigheden om het werk gedaan te krijgen. In veel opzichten zou je kunnen zeggen dat de beste makelaar is er een die je niet vertrouwt. Daarom, als je koopt of verkoopt onroerend goed, dan moet je een aantal due diligence uit te voeren op potentiële makelaars of agenten. In sommige gevallen kan dit betekenen dat spreken met meerdere makelaars en agenten om een beter idee van welke u zou vertrouwen om te werken voor uw rekening te krijgen. In andere gevallen kunt u een eenvoudige Google-zoekopdracht uit te voeren om het verleden klanten van de makelaar of agent te vinden en te zien wat andere klanten te zeggen hebben.

Zorg ervoor dat uw agent is gelicentieerd en ervaren

Vragen aan potentiële makelaars om hun kenteken te krijgen en het lezen van hun profiel is een goede manier om erachter te komen of ze goed in licentie gegeven. In sommige staten, bent u verplicht om te gaan door middel van een specifieke vergunning proces voordat u kunt kopen of verkopen onroerend goed door middel van een makelaar of agent. Anderen hebben zeer ontspannen regels, waardoor iedereen met een licentie om vastgoedtransacties te schrijven. In beide gevallen, zorg ervoor dat u zich bewust bent van de vereiste licentie en papierwerk voordat u verder gaat. U moet ook ervoor zorgen dat uw agent is goed gelicentieerd in uw staat. Een paar opvallende licenties statussen zijn Broker / Agent, Real Estate Broker, en Real Estate Broker / Agent. Naast het feit dat goed in licentie gegeven, moet uw makelaar ook worden geregistreerd bij een staat regelgevende instantie. Dit is een wettelijke verplichting voor makelaars of agenten die betrokken zijn bij onroerend goed transacties met een waarde van meer dan $ 500. U kunt meestal het exacte adres en telefoonnummer van uw lokale regelgevende instantie op hun website.

Vraag over hun opleiding en onderwijs

Wanneer u potentiële makelaars interviewen, vraag hen over hun opleiding en onderwijs. In veel staten, bent u verplicht om te vragen over de opleiding en onderwijs eisen bij het inhuren van een makelaar. In het algemeen moet u zich bewust zijn van ten minste een basiskennis van onroerend goed recht en hoe vastgoed waarden veranderen als er iets wordt toegevoegd of afgetrokken van de oorspronkelijke woning. Je moet ook in staat zijn om te vertellen in een oogopslag als een aspirant-makelaar heeft gehad een formele opleiding in onroerend goed of niet. Vragen naar de opleiding van een persoon en het onderwijs is belangrijk omdat het laat zien dat u geïnteresseerd bent in het leren meer over hun ervaring, je probeert een gevoel te krijgen voor de vraag of ze zijn een goede pasvorm voor u als klant. Het is ook belangrijk om te onthouden dat veel makelaars gaan naar school voor jaren voordat ze verdienen hun makelaar licentie. Daarom is het krijgen van een gevoel voor hun onderwijs en studeren zal u helpen beslissen of of niet u zou willen om ze te huren als uw makelaar.

Agent vergoedingen zijn een veel voorkomende bron van conflict

Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het kopen of verkopen van onroerend goed is de totale kosten van de transactie. Terwijl de vergoeding structuur van een makelaar kan variëren van staat tot staat, zullen de meeste rekenen ergens tussen de 2% en 5% van de totale dollar waarde van het onroerend goed dat u koopt of verkoopt. In veel gevallen zult u ook moeten betalen voor eventuele extra diensten die uw makelaar biedt. Bijvoorbeeld, om uit te vinden welke stad of regio je nodig zou hebben voor de hoogste kwaliteit huis, moet u betalen voor die dienst ook. Echter, in sommige gevallen, kunt u willen betalen voor deze diensten, zoals in het geval van een onroerend goed professional die u helpt zoeken naar een huis in een bepaald gebied, omdat je geïnteresseerd bent in die buurt.

Betaal een makelaar niet met contant geld

Als u een makelaar heeft gevonden waar u graag mee werkt, en u bent op zoek om onroerend goed te kopen of te verkopen, dan moet u waarschijnlijk een afspraak maken om de totale kosten van de transactie door te nemen. Dit zal u toelaten om eventuele gebieden van zorg te identificeren en te werken om ze opgelost te krijgen. Immers, er zullen momenten zijn waarop u alles uit de kast moet halen om een deal te sluiten en u geen zin heeft om met contant geld om te gaan. Er zijn een paar redenen waarom u voor een onroerend goed transactie met contant geld zou moeten betalen. De eerste is veiligheid. Terwijl een legitieme makelaar geen contant geld van een klant zou aannemen zonder hun werk te hebben gedaan, proberen criminelen hier vaak misbruik van te maken door betaling in contanten te eisen. U moet nooit toestaan dat een onroerend goed professional een bankrekening voor u opent, want dit is een veelgebruikt hulpmiddel voor criminelen om geld wit te wassen.

Uitgelegd – Hoeveel is te veel?

Wanneer het aankomt op het beslissen hoeveel in rekening te brengen voor een onroerend goed transactie, is het belangrijk om te onthouden dat er verschillende niveaus van waarde zijn. De eerste is het onroerend goed zelf, gevolgd door de interne en externe renovaties. De laatste is de marketing waarde, met inbegrip van het vermogen van het huis aan te trekken renovatie en nieuwe huizenkopers. De beste makelaars zijn degenen die u kunnen helpen vinden van de perfecte woning voor uw gezin, maar voor een eengezinswoning, de prijs is lastiger te bepalen. In het algemeen, een huis dat is genoteerd voor $ 300.000 is de moeite waard $ 300.000. Echter, de meeste huizen genoteerd voor $300.000 brengen slechts $200.000 of minder op. Als zodanig, huizen genoteerd voor $ 300.000 of minder worden vaak gewaardeerd op $ 250.000 of minder op de markt.

Conclusie

Het kiezen van de juiste makelaar kan het verschil maken in het al dan niet uw deal gaat door. Bij het inhuren van een makelaar, moet u iemand vinden die is gelicentieerd en ervaren in uw staat, verkoopt onroerend goed in een professionele manier, en heeft een redelijke tarieven. De beste makelaars zijn degenen die in staat zijn om u te helpen het perfecte huis voor uw gezin te vinden. Immers, onroerend goed is een prachtige investering die u kan helpen geld te verdienen, zelfs als de tijden zijn moeilijk.