Bouw & Wonen

Hoe uw auto schoon te maken

Als de wintermaanden voorbij zijn, kunt u eindelijk de garage openen en weer wat quality time met uw auto doorbrengen. Maar welke auto moet u laten poetsen? Sommige mensen zullen ervoor kiezen om iemand anders te betalen om het te doen, maar is dit het geld waard? Er zijn andere opties en betere dan te betalen voor iemand anders om het werk te doen.

Hoogstwaarschijnlijk zult u niet dezelfde hoeveelheid geld uitgeven aan het schoonmaken omdat u het interieur van de auto niet grondig genoeg zult kunnen inspecteren. Door het hebben van een deskundige de auto reinigen te maken zul je niet alleen een veel aangenamere rij-ervaring hebben, maar zal in staat zijn om beter voor je auto te zorgen op de lange termijn. Als u uw auto naar een vakman brengt en hem bijvoorbeeld zelf schoonmaakt voordat u hem gaat gebruiken, zult u uiterst voorzichtig te werk moeten gaan en elke vierkante centimeter van de auto uitvoerig moeten inspecteren. Dit kost u misschien iets meer dan de prijs van de professionele instructeur, maar het rendement zou zeker groter zijn.

Na jaren van poetsen en ontelbare uren besteden aan het oppoetsen van de buitenkant van de auto, is het een echte verdient een zorgvuldige, diepe schoonmaak. Experts woord car detailing is, door de jaren heen, steeds een veel een betere business. Men leert bij en er worden veel nieuwe technieken ontwikkeld.

Van belang is het gebruik van een vijfenzestig graden water om de auto te wassen. het reinigen van de onder lichaam van de auto eerst en het werken van je weg omhoog naar de top van het voertuig is belangrijk om zich te ontdoen van het vuil en Vuil dat zich heeft opgebouwd in de tijd. Als het op de juiste manier wordt gedaan, wordt er een krachtige waterdruk gebruikt in combinatie met minimaal hard werken, en wordt er een zachte maar uiterst grondige shampoo gebruikt.

Voor de buitenkant: Nadat het voertuig is gewassen en gespoeld, zijn er twee opties beschikbaar om het voertuig te reinigen. De eerste is een krachtige waterstraal uit een slangpijp die gewoon door het voertuig gaat en via de bodem van de kuip weer naar buiten komt. Bij correct gebruik in combinatie met een krachtige waterstraal zal het enige zichtbare vuil vaak de vorm hebben van kleine steentjes en schilfers die door de Supagard producten zullen worden verwijderd. De tweede optie is het gebruik van specifieke soorten poetsmiddelen die het vuil verwijderen en een zijdezachte afwerking over het hele voertuig achterlaten. Beide soorten producten zullen een bijna perfecte afwerking opleveren wanneer ze samen met een zachte doek of applicator worden gebruikt om het af te vegen.

Het is uiterst belangrijk deze stappen te volgen, anders zal het lakwerk absoluut niet perfect zijn!