My Blog

Hoeveel kost het om je eigen huis te bouwen?

Zelf huis bouwen kosten per m3

Het bouwen van uw eigen huis kan een financieel lonende ervaring zijn, en ook persoonlijk voldoening geven. Het hoeft ook niet duur te zijn. In feite, als je weet waar je moet zoeken en bereid bent om wat sweat equity in te zetten, is het vaak goedkoper dan het kopen van een bestaande woning en deze te renoveren. Bijvoorbeeld, door het bouwen van uw eigen huis kunt u voorkomen dat het betalen van makelaarskosten, grond belastingen en besparing op de grond lening rente die je zou hebben gehad met een conventionele build-and-sell project. Maar er zullen nog steeds kosten aan verbonden zijn – dus wat kunt u verwachten? Lees verder voor een overzicht van de kosten van het bouwen van uw eigen huis…

Wat is inbegrepen in de kosten om je eigen huis te bouwen?

Het eerste wat je moet begrijpen als je kijkt naar de kosten van het bouwen van je eigen huis is wat er in de kosten is inbegrepen. Sommige van de dingen die in dit totaal zitten zijn: – Locatiekeuze, voorbereiding en infrastructuur (bijv. water, elektriciteit, rioolwaterzuivering) – of u nu bouwt op uw eigen land of een kavel koopt van een bestaande eigenaar. – Graaf- en funderingswerkzaamheden (indien nodig) – Honoraria van architecten – Bouwplannen en vergunningen – Bouwinspecties – Rente op bouwleningen.

Bouwmaterialen en uitrusting

Het bouwen van uw eigen huis omvat de kosten van materialen en de huur van apparatuur. Het is belangrijk om binnen uw budget te blijven en rekening te houden met deze extra kosten. Materialen en huurmateriaal zijn vaak de items die aannemers in de problemen brengen met hun budgetten. Zorg ervoor dat u uw ramingen voor deze items bij te houden, zodat u kunt voorkomen dat over het budget. Als u bouwt met conventionele materialen, kunt u verwachten ongeveer 20% meer te betalen dan de gemiddelde prijs voor nieuwbouw. Het gebruik van goedkopere alternatieve materialen kan uw kosten aanzienlijk verlagen, maar houd er rekening mee dat deze materialen beperkter kunnen zijn in hun toepassing.

Grondkosten

Onroerend goed is een belangrijke kostenpost bij het bouwen van uw eigen huis. Of u nu een bestaande kavel koopt of grond koopt om op te bouwen. U zult waarschijnlijk een bouwkavel moeten kopen voordat u met de bouw kunt beginnen. Als u op een bestaande kavel bouwt, moet u wellicht ook betalen voor het graafwerk en andere voorbereidende werkzaamheden die nodig zijn voordat de bouw kan beginnen. Als u bouwt op onbebouwde grond, moet u betalen voor de kavel en het bouwrijp maken van het terrein. Een voordeel van het kopen van een bestaande kavel is dat u precies weet wat u krijgt, terwijl als u ervoor kiest om onbebouwde grond te kopen en erop te bouwen, er een kans is dat er onvoorziene problemen kunnen ontstaan tijdens de bouwfase.

Andere kosten om te overwegen.

Er kunnen andere kosten zijn waarmee u rekening moet houden wanneer u uw eigen huis bouwt, die u niet zou hebben als u een aannemer inhuurde om uw huis te bouwen. – Bouwlening rente – Bouwvoorschriften upgrades – Overheid vergoedingen en kosten – Financieringskosten – Onvoorziene omstandigheden.