Bouw & Wonen

Huurwoning

Deventer makelaars

De door de eigenaar bewoonde woning wordt door de huurovereenkomst verhuurd. De aanwezigheid van meer dan 2 personen sluit de door de eigenaar bewoonde woning niet uit van de verhuur.

Er zijn andere uitsluitingen. Enkele daarvan worden hier besproken:

* Een door de eigenaar bewoond huis met kinderen onder de 6 jaar dat naar Kreta gaat, hetzij kampen van vakantiewoningen of particulier eigendom in iemands eigendom zoals een buitenwijk, kan worden vrijgesteld, maar u moet zich houden aan de regels van de plaatselijke autoriteit die op dit gebied bevoegd is. Hun regels moeten worden gevolgd en uitgevoerd en moeten worden goedgekeurd door de autoriteit.

* Eigenaren die zijn uitgesloten van de verhuur zijn meestal volwassenen. Contante betalingen moeten worden geaccepteerd.

* Dit komt omdat een eengezinswoning een hogere waarde heeft dan een woning met een gezamenlijk gezin. Wanneer de woning eigendom is van 2 verschillende personen stijgt de huur tot 20.

* De makelaar zal de woning aanwijzen als de woning die als huurwoning wordt aangemerkt. Maar er moeten enkele uitsluitingen zijn voor de bepaling van de huurprijs van de woning. Voor een appartement dat als huurobject wordt verhuurd, kan de huurprijs worden vastgesteld volgens de huurder wiens contract door de eigenaar van het appartement is goedgekeurd.

* Huurobjecten die eigendom zijn van de overheid mogen zonder uitzonderingsvereiste als woonruimte worden gebruikt. Maar het is raadzaam de betrokken autoriteiten ervan in kennis te stellen dat u dit doet.

* Als u een woonboot als uw eigendom gebruikt, maar deze is geen eigendom van de eigenaar, dan wordt het een drijvend huis genoemd, in tegenstelling tot een droogdok.

* Woonruimte die tijdelijk wordt gebruikt als onderkomen, bijvoorbeeld gezinnen, tijdelijke onderkomens, campers, officieel geplaatste vakantieverblijven, stellages en militaire stellages, tijdelijke gereedschapswagens,acies zijn veel voorkomende voorbeelden.

* Bestaande woningen die als huurwoning worden gebruikt, zoals bijgebouwen, zijn slechts tijdelijke voorbeelden van wat met een huurwoning kan worden gedaan.

* Deze woningen op het platteland moeten permanent beschikbaar zijn als primaire woningen die de particulieren als hun woonplaats kunnen gebruiken. Als secundaire woningen mogen zij niet voor privé-doeleinden worden gebruikt, maar alleen als verhuur indien dit de huurprijs van de primaire woning verlaagt.

Een beetje nadenken en analyseren kan u helpen te beseffen of u uw huurwoning moet veranderen op een moment dat de waarde ervan stijgt en ook een huurcontract op te stellen met de regels en voorschriften die voor u, de huurder, gelden.