Bouw & Wonen

Laminaatvloeren

Laminaat is een product dat is samengesteld uit harsen en kleurpigmenten. De meest voorkomende kleuren voor laminaatvloeren zijn wit, gedempt blauw, en gedempt rood en groen.

Laminaatvloeren hebben in vergelijking met andere vloertypes zeer weinig onderhoud nodig. In veel opzichten zijn ze veel gemakkelijker schoon te maken dan andere soorten vloeren die constructief zijn.

Hoe lang gaat laminaat mee? Laminaatvloeren hebben hun eigen garanties en ze hebben wat men noemt een verlengde garantie. Deze garantie beschermt de vloer tot twintig jaar. Als een huishouden een laminaatvloer met uitgebreide garantie wil kopen, hoeft het niet zoveel te betalen als wanneer het een houten kozijn zou gebruiken. Deze garantie dekt beschadigingen zoals afgebrokkelde randen, blaren, kranen, barsten in de verf, ondervloer, riet en verrotting.

Gelamineerde vloeren zijn zeer gemakkelijk te installeren. Het lijkt veel op het aan elkaar nieten van gelijksoortige voorwerpen zonder dat deze hoeven te worden gelijmd.

De installatie-ervaring van laminaatvloeren is zeer vergelijkbaar met die van traditionele vloeren. Kelderverdiepingen zijn perfecte plaatsen om laminaatvloeren te gebruiken en ervoor te zorgen dat de leidingen, de isolatie en de stopcontacten bedekt zijn. Laminaat laat u toe uw vloer aan te passen en is zeer aanpasbaar waar men de poten van de lamp in kleinere leegtes moet snijden die u toelaten het laminaat onder het meubilair of de aanrechten te plaatsen.

Gelamineerde vloeren zijn zeer goed bestand tegen vocht. Ze absorberen geen water en vocht heeft de neiging om op het oppervlak te parelen, zodat het gemakkelijk kan worden verwijderd.

Als u uw laminaatvloer in een kamer legt waar vocht aanwezig is, neem dan voorzorgsmaatregelen. Na de installatie moet een houder worden gebruikt om alle Dewrelease-producten op te slaan. Dit soort producten bevat kiezelzuur en silicaten, waardoor de laminaatvloer een giftige geur kan afgeven of waardoor het oppervlak voorgoed kan worden beschadigd. Er zijn milieuvriendelijke producten beschikbaar, maar deze bevatten ingrediƫnten die schadelijk kunnen worden bij blootstelling aan hoge concentraties. Gebruik een neutraal schoonmaakmiddel en warm water in combinatie met een microvezeldoek om de vloer schoon te maken en te reinigen. In veel gevallen moet u een reinigingsmiddel op basis van oplosmiddelen op de vloer aanbrengen om de lijm waarmee het laminaat is vastgelijmd te verwijderen.

Als u besluit in laminaat te investeren, zult u blij zijn met het ontwerp, de duurzaamheid, het eenvoudige onderhoud en de lage gebruikskosten.

Ontwerpmogelijkheden

Driehoeken vormen een dramatisch contrast met vierkanten voor extra visueel belang.

Ze bieden decoratieve kernen in verschillende kleuren

Backsplash graniet- Deze backsplash voegt zowel visuele rente en aan de beschermende coating.

Faux stone- deze natuurlijk ogende steen simuleert het uiterlijk van echte steen en deze korrelige afwerking voegt visueel belang toe.

Tegeleffecten- kunnen worden gebruikt om decoratieve lijnen toe te voegen aan tegelvloeren en zelfs aan muren als een decoratieve lijm.

Gevormd aanrecht – dit aanrecht kan in verschillende maten worden gesneden en komt in verschillende vormen.

Vinyl vloeren- Dit specifieke type van laminaat vloeren heeft vele voordelen. Het is gemakkelijk te onderhouden en is waterdicht.

Tapijt- Dit is het beste alternatief voor tapijt. Tapijt kan gemakkelijk permanent vast komen te zitten, is niet milieuvriendelijk en kan gemakkelijk gezondheidsproblemen ontwikkelen. Omdat de gelamineerde vloeren over andere vloeren worden gelegd kan dit in een paar uur worden gedaan. Ook kan deze vloer gemakkelijk worden verwarmd om uw kamer koel te houden. Deze vloeren kunnen in verschillende afmetingen worden gezaagd.