My Blog

Tips voor het schoonmaken van meubels – van drogen aan de lucht tot dweilen

Meubelreiniging Amsterdam

Je hebt net een nieuwe bank of stoel gekocht. U wilt hem schoon houden zodat hij niet gaat stinken of vlekken krijgt, maar u weet niet hoe. Je zou op Google naar antwoorden kunnen zoeken en meer te weten komen over de verschillende soorten micro-organismen die vuil kunnen veroorzaken, maar dat zal je uren kosten en uiteindelijk waarschijnlijk niet veel opleveren. In plaats daarvan heb je een reinigingsoplossing nodig die snel, gemakkelijk en effectief is. Bekijk onze top 10 tips voor het schoonmaken van meubels – van aan de lucht drogen tot dweilen!

Maak vaak en grondig schoon.

Hoewel het belangrijk is om meubels schoon te houden, is het ook essentieel om ze vaak schoon te maken. Vaak schoonmaken voorkomt niet alleen de groei van schadelijke bacteriën en schimmels op uw meubels, maar voorkomt ook dat het hout schadelijke chemicaliën absorbeert die in veel schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Als u uw meubels om de paar weken reinigt, kunt u de staat ervan handhaven en voorkomen dat ze moeten worden vervangen.

Als u uw meubels schoonmaakt, moet u ook uw vloeren schoonmaken. Als u uw meubels stofzuigt, moet u ook uw vloeren stofzuigen. Het is ook belangrijk om uw plinten en randen van uw muren schoon te maken zodat ze er op hun best blijven uitzien.

Zorg ervoor dat u eerst stofzuigt.

Ja, u moet eerst uw meubels schoonmaken. Dit zal het meeste vuil, stof en haar op de meubels oppikken, en alle etensresten verwijderen die aan het oppervlak zijn blijven hangen. Het verwijdert ook alle kruimels die op het oppervlak zijn gevallen en die moeilijk te verwijderen vlekken kunnen veroorzaken. 

Als u eerst stofzuigt, kunt u ook de leidingen in uw huis schoonmaken. Kanalen verzamelen zowel stof als haren van huisdieren, wat problemen kan veroorzaken voor uw airconditioner en oven. Als u uw meubels stofzuigt, kunt u de leidingen schoonmaken, wat de levensduur van uw oven of airconditioner verlengt.

Geef alles een laatste spoeling met bleekmiddel.

Er zijn een paar dingen die u nooit in uw schoonmaakmiddel moet doen. U mag nooit bleekmiddel in uw schoonmaakmiddel doen, en u mag nooit wasverzachter in uw schoonmaakmiddel doen. Deze schoonmaakmiddelen kunnen ervoor zorgen dat bleekmiddel zijn werking verliest, en kunnen er zelfs voor zorgen dat bleekmiddel blauw wordt! Deze schoonmaakmiddelen zijn eigenlijk geurstoffen, en de resten die achterblijven zijn zeer aromatisch, waardoor ze zo stinken! Het verwijderen van deze geurstoffen is essentieel voor een schoon huis, en kan worden bereikt door wat bleekmiddel aan uw oplossing toe te voegen. Voor echt goeie grondige reiniging, zoek naar meubelreiniging in Amsterdam.

Conclusie

Om uw meubels schoon te houden en fris te laten ruiken, moet u ze vaak en grondig schrobben. Stofzuig uw tapijt en andere vloeren grondig, en schrob uw muren en plinten. Gebruik een stofzuiger met een borstelrol en een stofmop om stof uit uw leidingen te verwijderen. Maak de filters van uw airconditioner en oven schoon.

Als u uw meubels niet vaak schoonmaakt, gaan ze niet alleen stinken, maar bouwen ze ook allergenen op in uw huis die moeilijk te verwijderen zijn. U moet ook uw vloeren schoonmaken. Maak ook uw ramen schoon.