Bouw & Wonen

Verhuisbedrijven

De klant is degene die telefonisch of persoonlijk afspraken maakt met de verhuizer. Wanneer de klant een verhuisbedrijf heeft gekozen, zal hij of zij al concrete plannen in gedachten hebben. Van de klant wordt verwacht dat hij deze bedrijven ongeveer tien procent van de waarde van het specifieke contract betaalt. Sommige bedrijven hanteren een minimumbedrag voor een bepaalde honderdvijftig pond.

Een verhuisbedrijf zal ook een omzetting krijgen die te maken heeft met een voertuig dat gebruikt moet worden voor dit specifieke contract. Dit is over het algemeen voor het bundelen van het gemotoriseerde toeslag. Veel dingen zullen afhangen van het type verhuisbedrijf dat u kiest, zodat u er zeker van kunt zijn dat de keuze van uw verhuizer de juiste is.

Als u niet zeker weet welke verhuizer u moet kiezen, gebruik dan getuigenissen of laat andere bewoners in uw buurt weten met welke verhuizers u te maken heeft. Naarmate de tijd verstrijkt zult u merken dat sommige van uw vrienden en buren angstig worden door het toegenomen verkeer, en natuurlijk zullen ze op zoek gaan naar een gerenommeerd verhuisbedrijf om hun waardevolle bezittingen op te halen.

Als het eenmaal zover is, zullen uw verhuizers uw goederen naar de toegewezen locatie brengen, en meestal zullen ze op die locatie ook weer moeten afleveren. U zult dan verantwoordelijk zijn om te helpen bij het inpakken van ieders bezittingen van in wat voor goede wil dan ook. U hoeft niets zelf in te pakken, al kan het u een voordeel geven als u uw eigen verhuisdozen of verhuisplaat kunt installeren.

Wanneer die dozen klaar zijn om te worden uitgepakt, kunt u het pand daadwerkelijk verlaten en uw verhuizer de schulden laten afhandelen. Er zijn echter een aantal punten waar u rekening mee moet houden als u uw verhuiszaken door een bedrijf laat afhandelen. Wanneer uw verhuizers pakketten hebben die teruggaan naar uw woning zullen zij niet de voorraad controleren van de doos met grote omvang items zoals computers of meubels. Vaak zullen ze hun eigen dozen plaatsen – of grote metalen containers. Veel verhuisbedrijven zullen deze container nog moeten vullen met verpakkingsmateriaal en dit zal de tijd van het verpakkingsproces van uw bezittingen verlengen. U moet zich er ook van bewust zijn dat wanneer de verhuizers deze containers recycleren, de verpakking niet in hun kosten zal worden opgenomen.

Zodra uw verhuizers klaar zijn met het inpakken van uw bezittingen, zullen ze waarschijnlijk op pad gaan om het te verdelen onder degenen die het nodig hebben. Deze distributie plaatsen zijn de lokale koeriers of een groot bewegend pakhuis. Bij het vinden van hun verhuizing ook zal dan plaats uw bezittingen in de opslagruimte van hun magazijn. U bent nu aan het einde van het transportproces. Als u er zeker van bent dat uw voertuig op een rationele weg rijdt zonder verborgen lasten, zal uw verhuisbedrijf de definitieve verpakking van uw inboedel overlopen en u dat laten weten. Er is geen speelruimte of quotum waaronder u verhuisadvies kunt vragen.