Bouw & Wonen

Wat te zoeken in een dakdekker

Er zijn een verscheidenheid van categorieën die een aannemer uitvoert overspannen een groot spectrum van site voorwaarden en soorten daken. Een dakbedekking aannemer kan zich specialiseren in dak vervanging in welk geval ze zouden een hele dak of dakbedekking te vervangen, terwijl anderen kunnen alleen worden ingehuurd om een individueel onderdeel, zoals een dakpan of lei dak installatie te vervangen.

Er zijn een aantal dingen te overwegen voorafgaand aan het contracteren van een dakdekker die moeten omvatten:

1. Neem contact op met een aantal potentiële dakdekkers. Bezoek lokale huizen en bedrijven. Bepaal welke materialen de voorkeur genieten. Informeer naar de prijsramingen. 3. Bekijk alle documenten met betrekking tot de aannemer, met inbegrip van contracten, garanties en vergunningen (u wordt geadviseerd om kopieën van de meeste papieren te krijgen voor de ondertekening en je moet een duidelijk inzicht in alle resterende details van het contract te hebben). Bepaal hun niveau van ervaring, hun vaardigheden, hun dekking met verzekering, hun beschikbaarheid, hun geschiedenis en hun referenties en vroegere werk.

2. Vraag een perceel van de aannemer residentiële en commerciële partij.

3. Bepaal de kosten en het voorstel voor betaling, en of betalingen zullen worden gedaan voordat het dakbedekking schema is voltooid. Zorg ervoor dat de aannemer u voorziet van een stevige bepaling van de schaduw van het dak, blootstelling aan het weer, het klimaat en de regio, omdat de locatie vaak dicteert het soort materiaal dat zal worden gebruikt voor het dak, van Low-E tot een matte afwerking.

4. Vergunningen moeten worden verkregen en inspecties uitgevoerd. Volgens de plaatselijke overheid moet uw nieuwe dak voldoen aan bepaalde richtlijnen: indien van toepassing, plaatselijke overheid, dus u zou een dakvergunning moeten laten afgeven. U kunt een C-light of brandwerend asbestdak laten certificeren door de gemeente; de aannemer zou een asbesthoudend dek en een C-ential (koord) moeten aanvragen om aan een gebouw te mogen werken.

5. Spreek een tijdschema af voor de start en de voltooiing, waarbij de eerste plooien moeten worden gladgestreken voordat met het project wordt begonnen. Wees u ervan bewust dat dakbedekkingsklussen meerdere malen per dag of week drastisch kunnen veranderen. Een extra rimpel is dat een aantal bedrijven kan nemen biedingen van aannemers die tegelijkertijd nemen biedingen van andere andere bedrijven. U kunt te weten komen dat een andere aannemer zijn bod heeft verhoogd tot een bedrag dat hoger is dan het oorspronkelijke bod.

Hoe kunt u meerdere offertes krijgen? Vraag om te beginnen maximaal 3 offertes per dakdekker. Kom van achter de gesloten deur door te vragen om een schriftelijke offerte met een gedetailleerde schatting van de kosten voor elk type dakbedekking materiaal en de toepassing gebruikt. Verschillende aannemers kunnen ramingen geven die niet gedetailleerd zijn en u een GE-voorstel kunnen doen bij de presentatie van het bod.

Het is belangrijk ervoor te zorgen dat het contract dat u ondertekent met een dakdekkersbedrijf niet is gevuld met de naam van een algemeen aannemer en dat de formule voor de raming niet in kleine lettertjes is vastgelegd, maar duidelijk en ongecompliceerd is, met de kosten van de materialen en het werk dat moet worden gedaan duidelijk vermeld. Zo niet, dan kan ofwel de algemene aannemer of een plaatselijke dakdekker een wijzigingsopdracht bij u indienen zodra het project van start gaat om vast te stellen dat uw verwachtingen worden overschreden en kunnen beide betrokken partijen naar de rechter moeten stappen als niet de juiste garantie werd afgegeven bij de voltooiing.

U zult ook willen om alle professionele referenties uw potentiële aannemer geeft je met en contact met hen te controleren. Controleer met het Better Business Bureau en controleer eventuele eerdere klanten. Ook, doe een controle op licentie van de aannemer (s) en verzekeringsdekking voorafgaand aan de ondertekening en bindend het contract.

Tot slot, neem een definitieve, schriftelijke Keuze van Garantie voor een dakdekker die de reparaties en / of vervanging kosten dekt voor een periode van 6 jaar. De garantie moet duidelijk alle vereiste garantie-informatie vermelden met betrekking tot het werk dat moet worden gedaan, de naam/namen en de kosten van dat werk dat moet worden gedaan.