Bouw & Wonen

Geluidswerende wandpanelen

Geluidswerende wandpanelen verminderen de geluidsintensiteit in de ruimte. Als de muur geen geluiddempend materiaal heeft of als de maximale weerstand van de muur niet voldoende is om het geluid te weerstaan, kunnen geluidsisolerende wandpanelen nuttig zijn om de geluidskwaliteit in de kamer te verbeteren. Bepaalde limieten zijn vastgesteld door de akoestische industrie om de prestaties van het ene materiaal ten opzichte van het andere te bepalen voordat het op de markt kan worden gebracht en voor geluidsisolatie. De audio-industrie en kenners van de industrie zijn het eens geworden over specificaties voor akoestische panelen. Bij het testen van akoestische wandpanelen voor verkoop worden bepaalde eisen en specificaties gevolgd. De akoestische specificatie definieert bijvoorbeeld de dikte, lengte, breedte en dichtheid van geluiddichte wandpanelen. Een andere specificatie waaraan moet worden voldaan, is de oppervlakteafwerking van de akoestische panelen. Het hoeft geen verf te zijn, maar het kan ook vinyl wandbekleding, plafonds en meer zijn.

Nu weten we dat geluiddichte wandpanelen geen gewone bouwmaterialen zijn. Geluidsabsorberende panelen zijn speciaal ontworpen om geluid te absorberen en kunnen ook worden gerecycled door ecologische criteria toe te voegen. Mijn advies is om de geluiddichte wandpanelen als set te monteren en minimaal één per kamer te hebben. Na gebruik kunnen ze worden gedemonteerd en weer in elkaar worden gezet voor gebruik in een andere ruimte. Door de veelzijdigheid van akoestische wandpanelen zijn ze gemakkelijk te vervoeren. Dit is een groot voordeel voor appartementen, aangezien elk appartement verschillende geluiddichte panelen kan hebben. Er zijn ook kits beschikbaar om de montage zo eenvoudig te maken als één twee drie. Het is een goed idee om in elke kamer verschillende panelen te installeren en ze te verplaatsen totdat u helemaal tevreden bent met het resultaat.

Bij het bouwen van een nieuwe woning kan een bestaand geluidssysteem eenvoudig worden geüpgraded. Om dit te doen, hoeft u alleen maar een kleine test te doen. Wat u moet doen, is een gat maken om de kabel door de bestaande muur te halen met een waterdicht materiaal. We raden u ook aan om de inbouwgipsplaat van uw huis te installeren, van vlak materiaal en niet waterdicht. Als u niet erg goed bent in het snijden van oplosmiddelvrije gipsplaat, kunt u in plaats daarvan 1/2 inch gipsplaat gebruiken, maar over het algemeen wordt 1/

inch gipsplaat aanbevolen. Als constructiepapier aan het plafond wordt gelijmd, kunnen elektrische plafonds opgehangen aan plafondbeugels worden gebruikt als alternatief voor traditionele akoestische plafonds.

Dit verhoogt de geluidsisolatie van de kamer, maar vermindert het geluid niet. Om de akoestische prestaties van uw kamer te verbeteren, moet u meer onderzoek doen naar materialen en de volledige specificaties leren voordat u ze gebruikt. Geluid dringt door muren, plafonds en vloeropeningen onder houten of metalen kozijnen. Het geluid komt van scheuren in de muren en leidingen.

Maximale geluidsoverdracht kan worden bereikt met een 2,5-inch of 7,5-inch baffle. Om de minimale geluidsoverdracht te bepalen, is het noodzakelijk om de belasting en de geschiktheid van het materiaal te berekenen, omdat een lager getal een beter geluidseffect betekent.

Er is veel informatie over akoestiek, dus dit artikel is niet bedoeld om alle details te behandelen, maar om achtergrondinformatie en advies te geven voor een effectieve verwerking van thuisaudio.